SLOBODNA NEDJELJA

TREBAJU LI TRGOVINE BITI ZATVORENE NA
USKRS I U SVE NEDJELJE?

Glasaj

Odaberi odgovor i klikni GLASAJ
U Hrvatskoj već dulje vrijeme postoji neriješeno pitanje reguliranja rada nedjeljom i drugim blagdanima i praznicima.
 
Mnogi radnici i radnice koje su prisiljene raditi u te dane, u praksi ne mogu slobodno birati hoće li raditi ili ne.
 
S druge strane, poslodavcima koji prisiljavaju svoje djelatnike na rad nedjeljom, cjelokupno poslovanje ne ovisi o tom jednom danu u tjednu. Dokazano je da se sva kupovina i poslovanje mogu obaviti nesmetano i bez gubitaka u preostalih šest dana u tjednu.
 
Iz tog razloga mnoge hrvatske obitelji – prije svega, roditelji i njihova djeca – ne mogu čak ni te dane u godini provesti zajedno na okupu, čime se narušava i ugrožava institucija obitelji kao temelj zadovoljnih pojedinaca i stabilnog društva.
 
Vrijeme je da se to u Hrvatskoj promijeni.
 
O ishodu ankete bit će obaviješteni predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik države.
Ovu anketu pokreće Udruga i Zaklada Vigilare. Obavještavamo Vas da ćemo Vaše osobne podatke obrađivati u svrhu promicanja ove molbe, kao i statutarnih aktivnosti inicijatora: Udruge i Zaklade Vigilare, Ul. Janka Grahora 4, 10000 Zagreb. Davanje podataka je dobrovoljno. Imate pravo na pristup i ispravak svojih podataka. Ako ne želite da inicijator obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu provođenja statutarnih aktivnosti, molimo da nas o tome obavijestite pisanim putem na adrese: ured@vigilare.org i ured@vigilare.hr